Top 10 schweiziske banker for ikke-residenter

Der er absolut ingen tvivl om, at Schweiziske banker og Schweiz i dag stadig står som verdens bedste og største all-round offshore bank- og aktivbeskyttelsesparadis. Schweiz har bestemt et ry at beskytte – og vi taler ikke om Rolexes eller chokolade!

Omkring en fjerdedel af de globale aktiver, der forvaltes offshore i hele verden , forvaltes i schweiziske banker – og det inkluderer ikke de aktiver, som schweiziske banker forvalter i andre finansielle centre som New York, London og Singapore. En nylig rapport fra Deloitte viser for eksempel, hvordan Schweiz tydeligt formørker konkurrerende tilflugtssteder som Hong Kong, Singapore, Panama eller Caribien.

bank schweiz

Schweiziske banker slår deres konkurrenter ikke kun med hensyn til rene aktiver under ledelsesnumre (AUM), men også på områder som dynamik, konkurrenceevne og indførelse af moderne teknologier som fintech og blockchain.

I denne artikel lister vi KGNs top 10 schweiziske banker, der vil åbne konti for offshore-kunder – og i de fleste tilfælde i disse dage behøver du ikke engang at rejse til Schweiz, da konti kan åbnes eksternt.

Men er det ikke blevet umuligt at åbne en schweizisk bankkonto?

Lad os først aflive en myte: nogle mennesker tror, ​​at det ikke længere er muligt at åbne en schweizisk bankkonto! Denne idé er faktisk latterlig – hvordan kunne Schweiz fortsætte med at forvalte en fjerdedel af hele verdens offshore-formue, hvis de ikke åbnede nye konti?

Vi forstår dog, hvordan denne misforståelse opstod. Den schweiziske bankoverholdelse er blevet meget streng, så schweiziske banker afviser en masse nye kunder. Efterspørgslen efter schweiziske bankkonti er så stor på globalt plan, at schweiziske banker godt kan tillade sig at være kræsne. Det er meget usandsynligt, at du bare kan gå ind (enten bogstaveligt eller virtuelt) til en schweizisk bank i disse dage og åbne en konto. De fleste virksomheder kommer gennem mund til mund og betroede henvisninger, især eksterne kapitalforvaltere.

For at blive accepteret i en top schweizisk bank, kan det derfor betale sig at have professionel hjælp – at have en på din side, der kender forretningen ud og ind, som KGN. Vi kan hjælpe dig med at præsentere dine dokumenter korrekt.

skiltPersonlige konti Frit valg af personlige bankkonti i udlandet for personer, der indbetaler €5000+. Ekspertservice baseret på mange års erfaring i bankvirksomhed.

Omkostninger ved at åbne en schweizisk bankkonto

Schweizisk bank er ikke nødvendigvis den billigste løsning. Det er en mulighed for premium kvalitet. Schweiz’ ry taler for sig selv. Men schweizerne er også gode forhandlere.

Den gode nyhed er, at i stedet for at koste ekstra for kunden, sparer vores kunder typisk penge på deres schweiziske bankkonti, fordi vi ved, hvordan vi anbefaler den bedste schweiziske bank at forhandle de bedste gebyrer med banken baseret på din baggrund. Selvom vi opkræver et forhåndsgebyr for kontoåbning, hilser vi næsten alle sammenligninger velkommen. Hvis du allerede er kunde i en schweizisk privat bank, kan du bede os om at hjælpe dig med en sammenligning for at se

Minimumsindskud for at åbne en offshore schweizisk bankkonto

Typisk skal du bruge omkring en million dollars eller euro for at blive accepteret for en schweizisk bankkonto, men blandt de 246 banker, der opererer i Schweiz i dag , er der noget for enhver smag. Hvis du enten er en klient med ekstrem lav risiko, eller en kunde, der kan have høj risiko, men høj belønning for banken, kan du åbne konti med mindre. Yngre mennesker kan åbne private bankkonti med færre penge, hvis de kan demonstrere potentialet til at vokse aktiver hurtigt. Og for de mindre investorer er der masser af netbanker som Swissquote og Dukascopy, der stadig accepterer grænseoverskridende forretninger.

Kan jeg åbne en virksomheds- eller tillidskonto i Schweiz?

Det er blevet meget sværere. I disse dage kan et offshore-selskab eller en trust helt sikkert åbne en konto i en schweizisk bank , men det vil først og fremmest være en konto til investeringsformål. Du forventes at foretage et betydeligt indskud (mindst en million), og du vil ikke have lov til at foretage mange ind- og udbetalinger.

Hvad med corporate treasury for et offshore-selskab? Hvis du blot skal bruge kontoen til corporate treasury, for eksempel at sende penge til og fra din driftskonto i en anden bank eller betalingssystem, eller måske modtage én fast månedlig indbetaling fra et datterselskab eller langsigtet samarbejdspartner, kan det være muligt og kan forhandles med banken. Det er også meget vigtigt, at du har alle dine substans- og reviderede regnskaber i orden.

Top ti schweiziske banker

Her er så nogle af de schweiziske banker, som dit KGN team anbefaler i 2022. Vi har præsenteret dem i en bestemt rækkefølge, som vi tror vil hjælpe dig med at forstå emnet, hvis du læser dem igennem i samme rækkefølge. Det giver måske ikke mening i begyndelsen, men hvis du læser det fra top til bund, gør det det.

UBS

UBS er den største schweiziske bank i verden. Vi må sige, at i schweizisk bankvirksomhed foretrækker vi små boutique-banker. Boutique-banker har en tendens til at have bedre service end store globale banker. Der er ingen tvivl om, at UBS’ globale rækkevidde og adgang til meget specialiserede finansielle produkter er attraktive for nogle kunder. UBS tilbyder fremragende service til den type kunde, der allerede ejer et privat jetfly, men dets private banking-tilbud er virkelig meget “massemarked” for mindre kunder.

Det er værd at bemærke, at UBS har en datterbank i Schweiz, som udelukkende er dedikeret til amerikanske kunder. Det opererer under det samme UBS-mærke, men med forskellige medarbejdere, der opererer fra forskellige kontorer. Denne niche-datterbank har genereret fremragende feedback fra amerikanske kunder (amerikanske statsborgere og green card-indehavere), der ønsker schweiziske bankkonti.

PICTET

Pictet er også en enorm bank med interesser over hele kloden. Det adskiller sig fra UBS ved, at det ikke er involveret i investeringsbankvirksomhed, men fokuserer udelukkende på formueforvaltning. De ved, der føler sig mere tilpas med en meget stor bank, vil sandsynligvis finde det et bedre alternativ til UBS. Pictet er derfor vores præference for den gennemsnitlige type klient, som værdsætter et stort internationalt brand.

DREYFUS

Med Dreyfus Bank kommer vi tættere på den traditionelle idé om en schweizisk bank. Dreyfus er en af ​​de ældste schweiziske banker og administreres i øjeblikket af sjette generation af grundlæggerfamilien. Det repræsenterer ægte schweizisk tradition, men er blevet moderniseret. For dem, der leder efter en ægte schweizisk bank frem for en global koncern med en schweizisk base, kan Dreyfus være den ideelle løsning. Det opererer kun i Schweiz (det er godt at fokusere), men har også et repræsentationskontor i Israel. Vi har særligt gode rapporter om Dreyfus fra vore kunder, som har åbnet konti der.

REICHMUTH

Reichmuth er den ultimative, boutique, eksklusive bank på vores liste. Det er for dem, der tror på en kombination af eksklusivitet, førsteklasses personlig service og tradition. Baseret på et slot i Lausanne, blev det først dannet i 1988 – men Reichmuth er en af ​​færre end et dusin private banker tilbage, der opererer i Schweiz i den mest traditionelle forstand.

For at forklare, hvad dette egentlig betyder – ingen af ​​de andre banker, der er anført i denne artikel, har lov til at kalde sig private banker i henhold til schweizisk lov. I Schweiz refererer udtrykket “privat bankmand” til banker, hvis juridiske status er individuelt ejerskab, registreret partnerskab, kommanditselskab eller kommanditselskab med aktier. I modsætning til andre schweiziske banker, der tilbyder private banking-tjenester organiseret som selskaber med begrænset ansvar, så bærer partnerne ubegrænset ansvar for bankens forpligtelser og aktiver. Det må sige noget om deres engagement i deres forretning. Dette er ikke din typiske bank med høj personaleomsætning!

BNP PARIBAS

Som du sikkert ved, er BNP Paribas en fransk bank – den største franske forretningsbank. Men den har en lang historie i Schweiz – blandt andet finansierede BNP Paribas’ forgænger bank udgravningerne til Gotthard- og Simplon-tunnelerne, finansierede forskellige jernbaneprojekter og den schweiziske nationaludstilling i 1896.

BNP Paribas har et respektabelt og ret standard formueforvaltningstilbud i Schweiz, men grunden til, at det kom på vores top ti-liste, er deres kunders mulighed for at bruge platformen til globale investeringer. BNP Paribas ejer Europas største ejendomsselskab, og private banking-kunder på de schweiziske kontorer kunne lige så godt bruge deres schweiziske konti til at finansiere fast ejendom i steder som London eller Madrid, Paris eller Den Franske Riviera, hvilket ikke ville være muligt i nogle af de mindre schweiziske banker. De tilbyder i øjeblikket nogle interessante investeringsmuligheder i erhvervsejendomme i Europa.

Banken er også en af ​​de største kommercielle banker i Europa (den har f.eks. en særlig fintech-afdeling) og har også et godt fodaftryk i Afrika og Asien. Som en gruppepolitik accepterer de ikke offshore-selskaber, men de tillader bestemt kunder at blande private og kommercielle banker.

J. SAFRA SARASIN

Dette er en schweizisk bank, vi holder meget af, primært på grund af dens multi-jurisdiktionelle bookingmuligheder og unikke globale dækning.

Det er en schweizisk bank med en interessant ikke-schweizisk arv. I 1800-tallet var der en jødisk familie i Aleppo, Syrien, kendt for en lang tradition for dedikation til finansiering i fysisk guld. Dette gav familien det arabiske navn for farven på det ædle metal: Safra. Filialer fulgte i Beirut, efterfulgt af Istanbul og Alexandria. I begyndelsen af ​​1900-tallet blev Beirut valgt som hovedkvarter for den nystiftede Bank Jacob Safra. Efter Anden Verdenskrig udvidede Jacob Safra sine nye bankaktiviteter mod Europa og senere til Latinamerika og USA.

I dag er den schweiziske arm J. Safra Sarasin den sjettestørste schweiziske bank, repræsenteret på verdensplan på 26 steder i Europa, Asien, Mellemøsten og Latinamerika. En separat amerikansk enhed, Safra National Bank of New York, har filialer i og omkring New York og i Florida, samt repræsentationskontorer i Mexico, Brasilien, Argentina, Chile og Uruguay. Endelig omfatter koncernen en tredje bank, Banco Safra SA: Brasiliens sjettestørste forretningsbank.

I dag siges det, at ejeren af ​​banken, et medlem af den stiftende familie, bogstaveligt talt bor over bankens hovedkontor i Genève.

HYPOSVIS

Hyposwiss er en mellemstor schweizisk bank, der har specialiseret sig i uafhængig formueforvaltning og support til professionelle. De lavede vores liste, fordi de er venlige, nemme at have med at gøre og rimeligt fleksible, når det kommer til onboarding af internationale kunder. Udover traditionel private banking, er vi blevet imponeret over deres gode viden og erfaring inden for internationale handelsoperationer, for kunder, der handler med forsendelser af varer inden for deres ekspertiseområder, der omfatter både CIS og Latinamerika. Samlet set en god og stabil mellemstor bank til mere kommercielt orienteret private banking. De har også en deltagelse i et kapitalforvaltningsselskab med base i Monaco.

GONET

Gonet er en anden traditionel, familiekontororienteret schweizisk bank, solidt forankret i den fransktalende del af Schweiz, først efter at have ekspanderet til Zürich i 2020. De praler af “åbenhed og især vores pragmatisme til at udfordre forforståelser og tendenser” – og dette pragmatiske oversætter også til en vilje til at engagere sig i visse kommercielle operationer for deres større kunder. De har også et bookingcenter på Bahamas, efter at have boet der, efter at mange udenlandske banker har forladt Bahamas finanscenter.

CIM BANK

CIM Bank er en lille schweizisk bank, med kun 3 filialer, specialiseret i private banking for mindre kunder. De er den eneste schweiziske bank, der virkelig har forsøgt at kombinere traditionel private banking med elementer af fintech- eller challenger-bankmodellen – med stor succes gennem årene. Selvom de tillader åbning af konti, der starter med så lidt som 5.000 CHF, er deres gebyrer ret høje, så det bliver sandsynligvis umagen værd for dem, der ønsker en VIP-privatbankoplevelse og har 6 eller lave 7-cifre at investere. De tilbyder et komplet udvalg af kredit- og betalingskort og komplette banktjenester såsom pengeskabe og har mange medarbejdere med fokus på de russiske og latinamerikanske markeder. De accepterer ikke amerikanske statsborgere.

Hvis du har en høj nettoformue uden ‘ultra’-præfikset, vil du gerne have, hvad der i bund og grund er en online, teknologidrevet bank, men du værdsætter stadig at kunne flyve ind til møder i et fancy mødelokale, foretage en lejlighedsvis kontanttransaktion og få adgang til din bankboks, så er CIM Bank en god løsning.

DUKASKOPI

Dukascopy er en 100 % online fintech-stil bank med speciale i handel. Du kan åbne en konto med kun USD 100, og de er også kryptovenlige. Du kan sende og modtage tredjepartstransfers, dog med nogle begrænsninger. De tilbyder plastik og virtuelle kreditkort i 4 valutaer, og på din konto kan du administrere op til 23 forskellige valutaer.

De har nok bedre og billigere adgang til de fleste verdensmarkeder end de andre banker, der er anført på denne side, men der er ingen rådgivende rolle, og hos Dukascopy har du i sidste ende at gøre med et callcenter, ikke en privat bankmand. Der er heller ingen mulighed for at åbne internationale virksomhedskonti. Alligevel er denne mulighed svær at slå for dem, der ønsker en netbank af schweizisk kvalitet.

Konklusion: Swiss Banking blomstrer i år!

Lad ikke nogen fortælle dig, at Schweiz har mistet sit greb om offshore private banking-verdenen. Schweiziske banker boomer i år og fortsætter med at innovere og komme med nye produkter til det internationale, offshore- eller grænseoverskridende marked.

Uanset om du allerede har en schweizisk bankkonto, eller du bare ønsker at åbne din første schweiziske bankkonto, er vores schweiziske eksperter klar til at forstå dine krav og tilbyde løsninger under et videomøde, og fortsæt derefter med at hjælpe dig med bankkontoen onboarding. Send os en e-mail eller send en sms og bed om at arrangere en gratis konsultation med en schweizisk bankekspert!