Hvilke fordele giver det at bruge en virksomhedskonsulent?

En virksomhedskonsulent er en professionel, der arbejder med kunder på en række forskellige aspekter og har til hensigt at hjælpe med at forbedre, vokse eller vedligeholde en virksomhed. Lær mere om virksomhedskonsulenter, hvad de kan tilbyde og mere i denne guide.

Hvad er en virksomhedskonsulent?

En virksomhedskonsulent er en person, der arbejder tæt sammen med virksomhedsejere og ledere for at forbedre driften og effektiviteten. Virksomhedsrådgivning omfatter hjælp til at identificere, adressere og overvinde forhindringer for at nå en virksomheds mål. 

Hvad laver en virksomhedskonsulent?

Forretningskonsulenter kan hjælpe med næsten ethvert behov, din virksomhed måtte have. Der er virksomhedskonsulenter, der specialiserer sig i specifikke brancher, mens andre har en mere generel tilgang. Mens specifikke tjenester varierer, er nogle af de mest almindelige listet nedenfor. ‌

 • Identificer forhindringer, der forhindrer vækst eller effektivitet
 • Bestem, hvilke ændringer der skal foretages, og hjælp med at implementere ændringer
 • Sørge for al nødvendig uddannelse og ressourcer til personale og ledelse
 • Bring out-of-the-box ideer for at genopfriske en virksomhed
 • Assistere med forretningsplanlægning og oprettelse af nye virksomheder
 • Vurdere, ansætte og fyre personale, hvis det er nødvendigt
 • Implementere nye programmer
 • Analyser en virksomheds budget, foreslå justeringer og hjælp med at få disse justeringer på plads
 • Find udbydere og partnere for at hjælpe med at nå målene

Hvilke virksomheder har brug for en konsulent?

Næsten enhver virksomhed kan drage fordel af en virksomhedskonsulent. Selvom nogle, som dem nedenfor, kan opleve de største fordele.

 • Startups kan bruge konsulenter til at gennemføre planlægningen og få en stærk start.
 • Virksomheder, der har eksisteret i et stykke tid, kan drage fordel af et nyt perspektiv.
 • ‌Virksomheder, der starter nye kampagner, kan drage fordel af en konsulents forskning og ekspertise.
 • ‌Virksomheder fokuseret på vækst kan udnytte en virksomhedskonsulents strategiske kompetencer.
 • Organisationer, der ikke opfylder deres økonomiske mål, kan hyre en konsulent til at grave i deres regnskab.
 • Virksomheder, der tilføjer en ny afdeling, kan få hjælp til at planlægge, konfigurere og bemande den pågældende afdeling.

Hvad er fordelene ved virksomhedskonsulenter?

At hyre en virksomhedskonsulent kan give mange fordele for en virksomhed. Nogle af de vigtigste inkluderer at drage fordel af et udefrakommende perspektiv, udnytte indsigt og ekspertise hentet fra andre kunder og brancher, modtage hjælp til at lave planer samt ressourcer til at få dem til at ske og mere. Nedenfor er nogle specifikke eksempler for en større forståelse.

 • Forretningskonsulenter tilbyder et “fugleperspektiv” til en virksomhed. Mange erfarne virksomhedsledere og ejere kan kæmpe med at se det fulde billede, da de er midt i det. En virksomhedskonsulent har et frisk sind og et nyt synspunkt, så de kan se ting, som virksomhedsejere måske ikke.
 • Forretningskonsulenter arbejder ofte i flere brancher og med en række forskellige kunder. Dette giver dem uvurderlig indsigt og ideer fra mange forskellige veje. De kan bruge den ekspertise, de får fra andre industrier, og tilpasse dem til en ny branche. 
 • ‌At designe nye kampagner og forretningsplaner kan være udfordrende og tage meget tid. Virksomhedskonsulenter hjælper med at udvikle disse planer hurtigere og mere overskueligt og hjælper dig derefter med at sætte dem i gang.
 • Forretningskonsulenter kan udpege styrker og svagheder i din virksomhed, som du måske er blevet blind for overarbejde.
 • At holde budgettet er afgørende for en virksomheds succes. Virksomhedskonsulenter kan hjælpe med at finde svage områder i dit forbrug og levere kreative løsninger til disse områder. 
 • Forretningskonsulenter kan hjælpe med at øge salget ved at undersøge din ønskede kunde og oprette en målrettet marketingplan for at tiltrække dem. 
 • ‌Konsulenter har et netværk med sig, de har dannet under forskellige projekter. Virksomheder kan bruge dette til at få viden og bruge eksterne ressourcer, som en virksomhed måske ikke engang er opmærksom på. 

Karriereudsigter for virksomhedskonsulenter i 2022

‌ En virksomhedskonsulents indtjening afhænger af flere faktorer, herunder deres placering, de brancher, de betjener, og de specifikke færdigheder, de leverer . På trods af den igangværende Covid-19-pandemi er der sektorer inden for ledelsesrådgivning , der oplever vækst. I 4. kvartal 2020 har vi set en utrolig efterspørgsel inden for specifikke praksisområder, herunder sundhedsrådgivning og rådgivning om konkurs og turnaround. 

Hvilke værktøjer bruger virksomhedskonsulenter?

At være virksomhedskonsulent kræver en masse planlægning, research og organisering. Brug af de rigtige værktøjer til at støtte din virksomhed kan give mange fordele. Nogle af de vigtigste værktøjer, virksomhedskonsulenter bruger, er anført nedenfor. 

1. CRM-software

‌ CRM -software er tilgængelig for at hjælpe med at forbedre dine kunderelationer. Det giver dig mulighed for at holde styr på klientoplysninger og interaktioner, dele filer og spore fremskridt. Forskellige CRM-software kommer med forskellige tilgængelige funktioner, så det er afgørende at bestemme, hvad du har brug for, før du vælger en. ‌

2. Forslagssoftware

‌Som konsulent sender du sandsynligvis flere forretningsforslag. At have forretningsforslagssoftware hjælper med at holde en professionel struktur på dine forslag. Derudover leverer mange skabeloner , som kan spare dig for timer. 

3. Projektstyringsværktøjer

‌De fleste virksomhedskonsulenter administrerer flere forskellige kunder ad gangen. Derudover håndterer mange flere projekter for hver kunde. Brug af projektstyringsværktøjer hjælper med at spore et projekts fremskridt og holde projekter organiseret. ‌

4. Tidssporingsværktøj

En virksomhedskonsulent fakturerer typisk pr. time, så det er et grundlæggende aspekt af rådgivning at holde trit med fakturerbare timer. Det er utrolig nyttigt at have et tidsregistreringsværktøj, der ikke kun holder trit med den tid, du arbejder, men også lader dig kategorisere denne tid til forskellige projekter. 

5. Cloud Automation Software 

‌Automationssoftware som Accelo kan strømline din arbejdsgang og forenkle dine dage. Ved at integrere dine nuværende apps i en cloud-platform kan en virksomhedskonsulent nemt administrere salg, projekter, tidsregistrering og meget mere på ét sted. 

Konklusion

Forretningsrådgivning er en meget givende karriere, der kan hjælpe med at tage virksomheder til næste niveau. Konsulenter har unikke erfaringer, der hjælper virksomheder med at håndtere og overkomme udfordringer, de står over for med at nå virksomhedens mål.